27 maart 2018 Tom | RankRebels

Hoger in Google? Begin met Google Mijn Bedrijf

Er zijn vaak vele redenen waarom je website niet hoger in Google staat. En als leek is het vaak lastig om in het woud aan informatie over SEO te weten te komen waar het nu misgaat.

In deze serie blogpost’s willen wij jou laten zien met welke stappen jij jouw Google Ranking kan verhogen. En dat allemaal in Algemeen Beschaafd Nederlands. Zodat iedereen het begrijpt. In dit artikel nemen wij jou mee door de Google Mijn Bedrijf pagina. Wat? Waarom? Hoe?

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Laten we beginnen bij het begin: wat is Google Mijn Bedrijf nou? Als wij naar de beschrijving van Google kijken dan krijgen wij het volgende: “Met Google Mijn Bedrijf kunnen klanten je altijd en overal vinden. Voeg foto’s toe van je producten, bedrijf en personeel. Update je openingstijden en contactinformatie. Trek meer klanten met reviews en beoordelingen.”

Google Mijn Bedrijf is een gratis platform voor bedrijven om zo hun online zichtbaarheid te versterken. Klanten kunnen hierdoor ook jouw bedrijf makkelijker vinden, contact gegevens simpel opvragen en een review achterlaten. Kortom, een echte ‘must-have’ om jouw bedrijf lokaal beter te promoten!

Waarom jouw bedrijf moet beginnen aan Google Mijn Bedrijf

Heel simpel: het is gratis! Er zijn tegenwoordig maar weinig marketing tools en services die niets kosten, dus des te meer reden tot het opzetten van een Google Mijn Bedrijf pagina.

Nog steeds niet overtuigd? Wist jij dat bedrijven die Google Mijn Bedrijf hebben geactiveerd 29% zichtbaarder zijn in Google? En dat deze bedrijven ook een toename in clicks naar hun website zagen van maar liefst 32%? Het mooiste cijfer dat wij vonden is dat klanten die een lokaal bedrijf zoeken en vinden via Google Mijn Bedrijf, 28% van de tijd een aankoop doen bij dit bedrijf.

"72% van de consumenten die een lokale zoekopdracht uitvoerden in Google brachten daarna een bezoek uit aan een winkel binnen 5km."
WordStream, 2016

Percentage Lokale Zoekopdrachten Mobiel

"Google ‘Dichtbij’ zoekopdrachten zijn de laatste twee jaar verdubbeld."
Search Engine Watch, 2016

De fantastische features van Google Mijn Bedrijf

Nu jij weet wat Google Mijn Bedrijf is en waarom jij het moet gebruiken, is het tijd om uit te leggen welke features en functies deze Google tool nou allemaal biedt. Om het kort samen te vatten: locatie, contactgegevens, openingstijden, website, foto’s en video’s, reviews en klant beoordelingen. Wees gerust! Ik zal deze lijst nu verder uitlichten.

  • Locatie: Het eerste wat te zien is op jouw bedrijfsprofiel is je locatie in Google Maps. Ideaal voor als klanten een routebeschrijving nodig hebben.
  • Contactgegevens: De naam van jouw bedrijf, het adres en telefoonnummers; dit is allemaal terug te vinden op jouw profiel.
  • Openingstijden: Het is ook mogelijk om jouw openingstijden te laten zien op je bedrijfsprofiel. Zo weten potentieel klanten wanneer zij bij jouw terecht kunnen.
  • Website: Laat een link naar jouw website achter op je bedrijfsprofiel. Een simpele manier om meer verkeer naar je website te generen.
  • Foto’s en video’s: Om jouw bedrijfsprofiel zo persoonlijk en informatief mogelijk te maken kun je een scala aan afbeeldingen en videos uploaden. Upload jouw logo en een omslagfoto, maar ook foto’s van de buitenkant van je bedrijf. Het is zelfs mogelijk om 360 graden foto’s, rondleiding filmpjes en teamfoto’s te uploaden.
  • Reviews: Wat ook zichtbaar is op jouw Google Mijn Bedrijf pagina, dat zijn de reviews die klanten jou hebben gegevens op websites zoals Facebook, TripAdvisor, Zoover, etc. Zorg er dus voor dat mensen goede beoordelingen achterlaten.
  • Recensies: Mensen kunnen ook recensies achterlaten op jouw Google Mijn Bedrijf pagina zelf. Hier kunnen klanten een rating van 1 tot en met 5 geven. Ook is het mogelijk om een tekst bericht er bij achter te laten. Hoe meer en beter de reviews, hoe hoger jouw website lokaal komt te staan in Google.

Hulp nodig? RankRebels staat klaar!

Heb jij na deze blogpost gelezen te hebben ook de behoefte aan een goed ingerichte Google Mijn Bedrijf pagina? Wil jij dit alleen niet zelf doen? Of kun jij dit misschien niet zelf doen? Dan komen wij jou graag helpen. Als jij bij ons een zoekmachine optimalisatie abonnement afsluit, dan zorgen wij er voor dat jouw Google Mijn Bedrijf pagina goed is ingericht.

Referenties

  • https://www.impactbnd.com/blog/seo-statistics
  • https://blog.mobilosoft.com/blog/google-my-business-in-2016-29-more-visibility-and-60-more-activation-for-your-points-of-sale
  • http://esales-hub.com/case-studies/case-study-google-business-generate-sales-leads/

SEO SERVICES
VANAF DE VELUWE

Neem contact op voor meer informatie
over onze sevices. Wij komen graag bij je langs om alles uit te leggen!